Денят на палачинките е тук, а празничният вторник е на 1 март през 2022 г.
Независимо от избора на начин на живот или диетични ограничения, всеки трябва да може да се наслади на вкусни палачинки.
Има много рецепти за палачинки без глутен , но много от тях могат да бъдат безвкусни.
Metro.co.uk е събрал най-добрата рецепта за палачинки без глутен с четири съставки, за палачинки, които са пухкави, влажни и о, толкова повече.
Как да си направим вкусни палачинки без глутен с четири съставки
Време за подготовка: пет минути
Време за приготвяне: 25 минути
Порции: шест малки палачинки
съставки
- 125 грама безглутеново обикновено брашно
- едно яйце
- 250 мл мляко
- масло за пържене
Метод
- Поставете безглутеновото брашно в купа, след това добавете яйцето и една четвърт от млякото към него.
- Разбийте старателно, за да създадете гъста паста, преди да добавите друга четвърт от вашето мляко.
- Когато сте сигурни, че сместа ви е без бучки, разбийте останалото мляко и я оставете да престои 20 минути.
- Загрейте малък незалепващ тиган с малка порция масло. Докато маслото ви се топи, разбъркайте сместа, която е чакала отстрани.
- Когато маслото започне да се разпенва, изсипете малко количество от вашата смес за палачинки в тигана и завъртете тигана, за да покриете основата.
- Гответе няколко минути, докато палачинката стане златистокафява отдолу, преди да я обърнете и изпечете от другата страна.
- Повтаряйте стъпките, докато изчерпите цялата смес, като намажете тигана с масло, ако е необходимо.
- Сервирайте вашите палачинки с вашите топинги и/или сиропи по избор.
Какво прави тази рецепта без глутен?
Тази рецепта използва брашно без глутен вместо обикновено универсално брашно.
Обикновеното брашно е направено от пшеница, която съдържа глутен, докато брашната без глутен избягват използването на пшеница, ечемик, ръж и др.
Видовете брашна без глутен включват бадемово брашно, кокосово брашно и брашно от маниокa