„Кой не обича порция прясно приготвени браунита, в които да се потопи?“ пита Маккена. Тя препоръчва тези браунита да се консумират топли, с топка сладолед.
съставки :
170 г несолено масло, на стайна температура
200 г пудра захар
90 г кафява захар
3 големи яйца
1 ч. л. ванилов екстракт
3 с. л. шоколадова и лешникова мазнина
70 г безглутеново самонабухващо брашно
40 г какао на прах
100 г бял шоколад, начупен на малки парченца
Метод :
1. Загрейте фурната до 200C (180C с вентилатор, газ отметка 6). Застелете дъното и стените на дълбока тава с размери 30 х 20 сантиметра с незалепваща хартия за печене.
2. Поставете маслото си в голяма купа, добавете двете си захари и разбийте заедно, докато стане гладка и кремообразна.
3. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре между всяко добавяне. Сега разбийте ваниловия си екстракт и шоколадовия крем.
4. Пресейте брашното и какаото на прах, след това разбъркайте с лъжица, докато се смесят напълно.
5. Накрая сгънете вашите парчета бял шоколад.
6. Изсипете сместа за брауни в подготвената тава и загладете повърхността.
7. Печете 50 минути, като след 20 минути намалете котлона до 180C (160C вентилатор, газ маркировка 4).