Телевизионна звезда, превърнала се в певица Меган Маккена, казва, че има тези безглутенови палачинки за закуска пет дни в седмицата.
„Те са толкова добри, а също и пухкави! Търсенето на тези лоши момчета е лудо. Съчетайте ги с моя хрупкав бекон и кленов сироп.
съставки :
450 г безглутеново самонабухващо брашно
2 яйца
300 мл полуобезмаслено мляко
Зехтин, за пържене
За бекона :
1 супена лъжица зехтин
1 х 200 г пакет шарен бекон
Кленов сироп за заливане
Ягоди, за гарнитура (по желание)
Метод :
1. Сложете брашното, яйцата и млякото в голяма купа и разбийте до гладкост.
2. Поставете една супена лъжица зехтин в голям тиган с незалепващо покритие на слаб огън. Когато е горещо, добавете една препълнена супена лъжица от тестото за палачинки и го разбъркайте в малък кръг с дебелина около пет милиметра. В зависимост от големината на тигана се добавят по същия начин още една-две лъжици. Кръговете изглеждат тънки, но ще станат, не се притеснявайте!
3. Увеличете котлона до среден и гответе за около една минута от всяка страна, докато станат пухкави и леко покафенени. Ще разберете, когато са готови.
4. Прехвърлете палачинките в чиния и дръжте на топло, докато направите още колкото можете палачинки с останалото тесто. Не забравяйте да загреете лъжица масло за всяка партида.
5. За бекона загрейте зехтина в тиган на среден огън. Когато е горещо, добавете бекона и гответе за шест до седем минути, като обръщате, ако е необходимо.
6. След като станат златисти и хрупкави, отцедете върху кухненска хартия, след което сервирайте върху вашите пухкави палачинки със струйка кленов сироп. Ако искате да сте по-изискани, нарежете малко ягоди и добавете и тях.