съставки
- 2 Ябълки
- 1 чаша Безглутенова смес за палачинки (½ опаковка)
- 2 с.л слънчогледово масло (или разтопено масло)
- 1/2 чаша тръстикова захар
- 2 среден яйца
- 1/3 чаша растително мляко (или мляко)
- 1 с.л бакпулвер с вкус на ванилия
- 1 настърган лимонова кора
- 2 с.л захар
- 1 с.л канела на прах
- 1 с.л пудра захар за поръсване
Инструкции
- Загрейте предварително статичната фурна на 350°F (180°C)
- Разбийте яйцата, тръстиковата захар и настърганата лимонова кора с електрическа бъркалка за поне 3 минути на висока скорост до получаване на пухкава и бистра смес
- Добавете слънчогледово масло (или разтопено масло) и продължете да разбивате с бъркалка
- Добавете 1 супена лъжица смес за палачинки, предварително смесена с пресятия бакпулвер и след това 1 супена лъжица соево мляко. Редувайте ги, докато приключите с разбиването на средна скорост
- В този момент сместа трябва да е кремообразна и не много течна
- Измийте ябълките, обелете и ги нарежете на тънки филийки
- Изсипете сместа в намаслена тава за печене
- Заравнете сместа с опакото на лъжица
- Накрая добавете резени ябълка един по един, като ги подредите като спици на колело, като се уверите, че заемат всички пространства
- Смесете захарта с канелата на прах и я разпределете върху тортата, като се уверите, че покрива всички повърхности
- Печете сладкиша за около 45 минути. Времето е ориентировъчно и може да варира в зависимост от вида на фурната, така че винаги проверявайте готовността с клечка за зъби
- Оставете да изстине и след като изстине, поръсете с пудра захар