Начин на приготвяне:
Слагам около 3 ч.ч. (300-400 гр.) брашно на Шеер от пакета Mix Pan, щипка или 2 сол, пакетче суха мая на Шер и накрая заливам с 1,5 ч. чаша вода (водата трябва да бъде на половината на количеството брашно, ако се прекали с водата тестото излиза извън формичката, а отвътре хляба остава кух) и програмата ми за месене, втасване и печене е 3 часа и 20 мин.
Рецепта 1:
Рецепта бял хляб: 500 грама брашно Schar mix B, 400 гр. вода, пакетче суха мая, лъжичка сол, лъжичка захар (или заместител).
Оставя се два пъти да втаса и пече на 180 градуса около 40 минути.
Рецепта 2:
500гр. брашно, 10гр. суха мая, 500мл. хладка вода, 3 с.л. олио, 1 ч.л сол, 1 ч.л. захар. Маята се разтваря предварително във водата и захарта. Бърка се с миксер 7-9 минути до получаване на гладко тесто.
След това се оформя в намаслена тавичка. 30 мин. втасва и се пече на 190 градуса за 40-50 мин. до златиста коричка.
Блат за пица:
2 ч.ч. брашно Schar Mix B, 1 ч.ч. кисело мляко, 2 яйца, 1 ч.л. сода, щипка сол .
След разточване на блата за пицата, започвате да слагате продукти върху нея. Доматен сос, кашкавал, зеленчуци, сирене и т.н.
Пече се за около 30 мин. на 190 градуса в затоплена фурна (не задължително загрята).
Домашен хляб
Пица