Тази рецепта за вегански мъфини с малини и бадеми без глутен прави перфектната закуска в движение
За тези, които искат да опитат нещо ново този уикенд, Луиз Палмър-Мастъртън, основател на веган ресторант Stem & Glory, сподели своята рецепта за мъфини с малини и бадеми, които са както веган, така и без глутен.
Независимо дали сте веган и без глутен или не, тези мъфини си струва да опитате, просто защото изглеждат толкова вкусни.
Може да изглежда като много съставки, но всички те са доста лесни за намиране в местния супермаркет и методът е прост…
Как да си направим веган безглутенови мъфини с малини и бадеми
съставки:
2 чаши безглутеново брашно
2 чаши смлени бадеми
2 ч.л. бакпулвер (без глутен)
2 ч. л. сода бикарбонат
1 х ябълка, настъргана
1 х лимон (сок и кора)
¾ чаша кленов сироп
3 супени лъжици кокосово масло
½ чаша слънчогледово масло
¾ чаша оризово мляко
1 супена лъжица ябълков оцет
1 чаша замразени малини
¼ чаша люспи бадеми (за гарнитура)
Метод:
- Смесете сухите съставки в купа (с изключение на люспите бадеми).
- Поставете мокрите съставки, включително ябълката (но без замразените малини) в кухненски робот и пасирайте.
- Смесете заедно мокрите и сухите съставки, след което добавете малини, докато са още замразени.
- Разпределете сместа равномерно в 12 форми за мъфини.
- Поръсете с настърганите бадеми и печете 20-25 минути на 150 °C.