ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
15Минути
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ
10Минути
ПОРЦИИ
Порции
съставки
- 3 Чаши Тиквички настърган
- 3 Чаши Сладък картоф настърган
- 3 яйца бит
- 3 Супени лъжици Универсално брашно за печене без глутен
- 1 1/2 Чаени лъжички Чесън на прах
- 1 Чаена лъжичка кимион земята
- 1 Чаена лъжичка Магданоз изсушени
- Сол пипер да опитам
- Масло за пържене
Инструкции
- Комбинирайте тиквичките, сладкия картоф и яйцето в купа. В малка купа смесете заедно брашното и подправките.
- Добавете сухите съставки към сместа с тиквички и разбъркайте, докато се смесят напълно.
- Загрейте олиото в средно тиган с незалепващо покритие.
- Пуснете еднакви по размер части от сместа в тигана, като натиснете надолу с вилица, докато се оформи палачинка с дебелина 1/2 инча.
- Гответе на среден огън до златисто и хрупкаво, след това обърнете внимателно и изпечете другата страна.
- Извадете в чиния, покрита с хартиени кърпи, за да се отцедят.
- Подправете с допълнителна ръса кошер сол и сервирайте горещо.